Online planten bestellen

Wist je dat als je van plan bent om nieuwe planten te kopen, je niet per se naar het tuincentrum of een plantenexpert hoeft te gaan? Ook kun je nu snel online planten bestellen. Ik begrijp heel goed dat het online kopen en verzenden van delicate planten een beetje angstaanjagend lijkt, maar het is eigenlijk te doen. De laatste tijd heb ik voor het eerst wat planten online besteld die hier goed terecht zijn gekomen. Door deze ervaring durf ik het momenteel zeker regelmatig te doen. Overweegt u daarnaast om online nieuwe tuinplanten in te kopen? Bekijk dan eerst deze blog met mijn persoonlijke ervaringen, voordat je op de knop 'bestellen' klikt!

Online plantenwinkels

De eerste stap is natuurlijk het vinden van een webshop die planten in zijn soort levert. Gelukkig zijn er veel van deze online winkels te vinden. Let echter goed op, want bijvoorbeeld internetsites van een tuincentrum hebben vaak niet de mogelijkheid om de planten ook echt te laten bezorgen. In sommige gevallen is het de bedoeling dat je de planten online bestelt, maar ze zelf uitzoekt op een fysieke plek van de plantenwinkel. Diverse andere centra gebruiken hun 'internetwinkel' doorgaans als online brochure. U kunt alle informatie met betrekking tot de plant van uw optie bekijken, evenals de kosten worden gepresenteerd. Alleen online bestellen is dan niet mogelijk. Dit is ook het geval bij IKEA, een populaire plek voor veel mensen om budgetvriendelijke planten te kopen. Een groot deel van hun plantenassortiment is gewoon direct verkrijgbaar in de winkel. Je kunt het aanbod echter wel online bekijken bij je favoriete of dichtstbijzijnde IKEA winkel.

De techniek is dus om een ​​uitstekende webshop te vinden waar u de planten daadwerkelijk online kunt kopen en die uw plantenbestelling zeker als pakket naar het door u opgegeven adres zal verzenden. Dit baart doorgaans kleinere bedrijven of vooral specialistische bedrijven zorgen. Dit betreft bijvoorbeeld een kwekerij die veel ervaring heeft met het transporteren van planten en ook niet een veel algemenere tuingerelateerde dienstverlening.

Mijn ervaring

Dus een paar maanden geleden bestelde ik voor het eerst planten online. Eigenlijk was ik al een tijdje op zoek naar prachtige palmachtige planten die het goed kunnen doen op mijn lichte veranda, maar die ook duurzaam zijn. In mijn appartement of flat heb ik niet voldoende ruimte om alle planten in het winterseizoen naar binnen te verplaatsen en ze veilig te winkelen. Na een korte zoektocht online ontdekte ik een webshop gericht op zowel de teelt als de verkoop van palmen. Natuurlijk maakte ik me een beetje zorgen over de verzending van mijn gloednieuwe planten, maar gelukkig bood de winkel daar veel uitleg over. Aangezien ik babyhandjes heb gekocht, zijn de gevallen bladeren nog niet helemaal opengegaan. Met één soort handpalm werden ze ook gewoon afgesneden, omdat ze hierdoor weer uitzetten. Op deze manier krijg je echt een plastic pot met vuil, met 1 of 2 stengels die uitsteken. Deze worden goed in stro gepropt en geleverd in een slanke lange doos. Mijn gloednieuwe handen kwamen zonder problemen tevoorschijn!

Similar Articles

Comments

Most Popular