Vervoer je spullen veilig met een paraboolvering aanhangwagen van Hapert

Wanneer je een aanhangwagen koopt, is het belangrijk dat je hier je spullen veilig in kan vervoeren. Ook moet je de juiste aanhangwagen hebben voor de soort spullen die je van plan bent te vervoeren. Zo heb je bijvoorbeeld een gesloten aanhanger, waarmee je spullen betrouwbaar en veilig kunt vervoeren. Auto’s vervoer je daarentegen op een autotransporter aanhangwagen. En dan is er ook nog de plateauwagen, die voor bijna elk soort vervoer geschikt is. Natuurlijk moet je wel een aanhangwagen van kwaliteit aanschaffen. Ga daarom voor een aanhanger met paraboolvering van Hapert. In dit artikel lees je waarom.

Welk type aanhangwagen heb je nodig?

Zoals je hierboven las, zijn er allerlei soorten aanhangwagens, waarmee je verschillende soorten spullen vervoert. Bij Hapert zijn ze allemaal verkrijgbaar met paraboolvering. Voor welke aanhangwagen je het beste kunt gaan, hangt van onder andere het gewicht en de omvang van je transport af. Zo kun je bijvoorbeeld een gesloten aanhanger als enkelasser kopen voor klein transport, maar kun je ook voor een tandem- of tridemasser gaan. Hoe meer assen, hoe groter de aanhanger en hoe meer er in past. Ook hebben de assen effect op het maximumgewicht van je transport. Zeker als je zware spullen vervoert, komt een paraboolvering goed van pas.

Een plateauwagen met paraboolvering

Met een gesloten aanhanger, plateauwagen of autotransporter aanhangwagen met paraboolvering weet je zeker dat je spullen veilig aankomen. De paraboolvering zorgt er namelijk voor dat de last over de gehele aanhangwagen wordt verdeeld, waardoor je geen last zult hebben van hobbels, drempels of gaten in de weg. Dankzij de ingebouwde as-schokbrekers zorgt de paraboolvering voor een stabiele aanhangwagen. Hierdoor zijn dit soort aanhangwagens uitermate geschikt voor lasten van boven de 3.500 kilogram. Denk bijvoorbeeld aan een autotransporter aanhangwagen, waarop je zelfs grote en zware auto's veilig en zonder schokken en stoten kan vervoeren.

Wat is het verschil tussen paraboolvering en bladvering?

Bij een traditionele gesloten aanhanger of plateauwagen, wordt gebruik gemaakt van een bladveer om de vering van de aanhanger te reguleren. Er zijn nogal wat verschillen tussen de paraboolvering van Hapert en de welbekende bladvering. Zo is een paraboolvering een stuk lichter dan de bladvering. Ook is het systeem soepeler, waardoor het makkelijker is om het gewicht over de aanhang- of plateauwagen te verdelen. Een bladveersysteem maakt gebruik van meerdere bladen per veer, die de vering niet alleen stugger maken, maar ook meer ruimte innemen. Doordat paraboolvering zo soepel is, gaat hij bovendien langer mee.

Similar Articles

Comments

Most Popular