Wat is palmolie?

Als je zo de supermarkt binnenloopt, denk je niet altijd na over wat er nog in de artikelen zit. Neem als voorbeeld handolie. Handolie is te vinden in bijna 50 procent van alle artikelen in de supermarkt, maar daarna is de zorg wat is palmolie? Handolie is een plantaardige olie. Het wordt bijvoorbeeld verwerkt in koekjes zodat je langer knapperig blijft. Ook zit het in bijvoorbeeld margarine dat je 's ochtends op je brood smeert. Waarom wordt handolie in tal van producten gebruikt? Dat komt door het feit dat het een erg effectieve plant is om te kweken.

Hoe wordt handolie precies gemaakt?

Handolie is afkomstig van de oliehand. Deze boom draagt ​​roodoranje vruchten waarvan de olie is gemaakt. De boom kan volwassen worden tot 5 meter hoog als hij volgroeid is. Toch begint het pas na 4 jaar vruchten af ​​te werpen. De vruchten groeien in grote trossen, wat aangeeft dat er snel veel geoogst kan worden. De vruchten worden daarna gestoomd en de pit wordt verwijderd. Vervolgens wordt het vruchtvlees van de vrucht samengeperst en komt de olie tevoorschijn. Op een hectare grond kan bovendien veel handolie worden verwijderd. Van alle plantaardige oliën die over de hele wereld worden gebruikt, is 35 procent gemaakt van palmolie, en van alle landbouwgrond die er is voor de productie van plantaardige olie, wordt slechts 10 procent gebruikt voor handolie. Behalve dat het zeer efficiënt is, wordt het ook in veel producten gebruikt. Er is echter één probleem, namelijk de niet-duurzame methode om deze olie te maken. Op de niet-duurzame wijze vindt veel ontbossing plaats, die de natuur aantast. Als de productie van de olie 100 procent duurzaam is, zou dat er zeker op wijzen dat er geen enkele vereiste meer is voor ontbossing.

Realiteiten met betrekking tot zowel de oliepalm als de olie

Enkele mooie dingen over zowel palmolie als de oliehand, bijvoorbeeld, is dat een persoonsboom tot 40 kg olie per jaar kan produceren en dat een hectare oliehanden ongeveer 3,8 ton handolie produceert elk jaar. Zoals ik zojuist heb besproken, neemt de palmolieproductie slechts tien procent van alle landbouwgrond in beslag die is vrijgesteld voor de productie van vegetarische oliën, maar 35 procent van alle plantaardige oliën die worden gebruikt, is gemaakt van handolie. Dat maakt deze plant de meest effectieve manier om vet te produceren. Van alle handolie die wordt gemaakt, komt 85 procent van alle olie uit Indonesië en ook uit Maleisië.

Similar Articles

Comments

Most Popular