Verschillende soorten hengelmagneten die u kunnen helpen

Sommige mensen houden ervan om in hun vrije tijd te vissen. Er zijn veel verschillende locaties waar je kunt vissen en ook verschillende manieren waarop je kunt vissen. U kunt kiezen uit verschillende soorten hengels en vele andere apparaten die u kunnen helpen bij het vissen. Je hebt bovendien hengelmagneten waarmee je prachtige vissen kunt vangen.

Soorten hengelmagneten

Er is geen enkele hengelmagneet die bij uitstek geschikt is om te gebruiken bij het vissen. In de loop der jaren zijn er steeds meer vismagneten op de markt gekomen. Een magneet die je gebruikt tijdens het vissen kan variëren in trekkracht, grootte, N-krachten en een aantal andere zaken. Als beginnende visser kan dit erg ingewikkeld zijn. Als je uit deze magneten kiest, heb je veel verschillende keuzes, dus het kan een uitdaging zijn om te kiezen.

Gebruik maken van een neodymium of een ferriet

Als je het meest waarschijnlijk wilt kijken welke vismagneet het meest geschikt is voor jou, is het belangrijk om in eerste instantie onderscheid te maken tussen de verschillende soorten hengelmagneten. De ferrietmagneten worden ook wel koelkastmagneten genoemd. In tegenstelling tot neodymiummagneten zijn deze magneten erg zwak. Als u zich aan het voorbereiden bent om te gaan magneetvissen, is het daarom niet verstandig om ferrietmagneten te gebruiken. De resultaten zullen teleurstellend zijn als je gaat vissen. Wanneer je voor het eerst een hengelmagneet gaat gebruiken, is het slim om de verschillende soorten magneten te verkennen. In een viswinkel kun je zien waar je gaat vissen en met welke hengels. Op basis hiervan zal het personeel van de viswinkel je zeker wat tips geven over wat de allerbeste magneet is om te vissen.

Een potmagneet als hengelmagneet

De potmagneet wordt ook wel gezien als de klassieke vismagneet. Deze magneet is afgerond en trekt gewoon aan de onderkant van je paal. Bovenop zit een oogschroef of oogmoer die ervoor zorgt dat je de magneet snel kunt bevestigen. Desalniettemin hebben de soorten die een M8-opening bieden, meestal nog een weging nodig. Op deze manier kan de magneet tijdens het vissen een stuk minder ingewikkeld naar de bodem zinken, om er zeker van te zijn dat hij dieper in de modder gaat. Dit zal het resultaat van de magneet versterken.

Hoe is de blokmagneet precies om te vissen?

De blokmagneet bestaat volledig uit puur neodymium dat is beschermd in 2 stalen behuizingen. Deze magneet is beschermd waardoor je hem veel langer kunt gebruiken dan diverse andere magneten. De vismagneet trekt ook aan elke kant naar binnen, wat handig is bij het vissen. Door de verdediging zal de trekdruk echter zeker afnemen.

Similar Articles

Comments

Most Popular